Ammattilaisille

Näe hyvä meissä -perheleiritoiminta perustuu vanhemmuuden tukemiseen soveltamalla käytännössä positiivista  pedagogiikaa, huomaa hyvä -ajatelua ja vanhemmuuden roolikartaa.

Aikuisten ryhmätapaamiset leirillä ja etäyhteydellä leirien välissä  muodostavat vanhemmuutta tukevan kokonaisuuden. Käsiteltävät teemat ovat: vuorovaikutus, tunnetaidot sekä roolit ja rajat perheessä. Vanhempi pääsee tutkailemaan itseään ja omaa perhehistoriaansa sekä näitä hyödyntäen pohtimaan ja löytämään uusia näkökulmia ja keinoja oman perheensä positiivisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi. Kutakin teemaa käsitellään vanhempainryhmän lisäksi koko leirin ajan käytännön arjentilanteissa sekä ohjatuissa perheen pienryhmätyöskentelyissä. Aamupäivän vanhempainryhmän aikana lapset puuhailevat leiriohjaajien opastamina.
Iltapäivällä perhe osallistuu pienryhmänä toiminnallisiin työpisteisiin, joissa konkreettisen tekemisen ohessa ohjaajat kiinnitävät perheen huomiota leirikerran teemaan sekä hyvän huomaamiseen ja positiivisen vuorovaikutuksen lisäämisen perheessä.

Ilman muuta leiri on mahdollisuus irtiottoon arjesta. Tarjolla on viisi valmista ateriaa, mahdollisuus saunomiseen, valmisteltua yhteistä tekemistä kuten askartelutuokioita, pelaamista, luontoretkiä ja kaiken kaikkiaan mahdollisuus viettää yhteistä mukavaa aikaa perheenä.

Leiri on luonteeltaan ennaltaehkäisevää vanhemmuuden tukemista sekä tarkoitettu perheelle, joka tarvitsee palveluja, kun arki tuottaa pienempiä tai isompia selviytymisen pulmia. Tuen tarve voi liittyä esimerkiksi perheen dynamiikkaan tai vallitsevaan elämäntilanteeseen. Akuutissa tai vaikeassa kriisissä oleville perheillä toiminta ei ole sopiva toimintamuoto.
Keväällä 2022 leireille osallistuneista mm. 100% vastasivat palautteessaan, että leiriltä sai lisää voimavaroja vanhemmutteen ja 90% koki, että hyvän näkeminen vahvistui.

Perhe voi itse hakea leirille Leirit-välilehden kautta tai voit ammattilaisena täyttää hakemuksen perheen luvalla heidän puolestaan.

Näe hyvä meissä -perheleiritoiminta on kolmivuotinen hanke (2021–2023), jossa pyritään löytämään keinoja vanhemmuuden tukemiseen leirikokonaisuuksien ja niihin liittyvien vanhempien välitapaamisten avulla. Näe hyvä meissä -toiminnan idea syntyi Näe hyvä mussa -toiminnan kylkiäisenä.© 2022 Parasta Lapsille ry  |  Rekisteriseloste  |  Webdesign Pro%entti